1 Mart 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre yeni kontrollü normalleşme sürecinde iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılmış olup; Aydın İli belirlenen risk gruplardan ‘Orta Risk Grubu’nda yer almaktadır.
Bu doğrultuda; 2021/08 No.lu Aydın İl Hıfzıssıhha kararı ile Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yeme-içme yerlerinin (Salgın Yönetimi Çalışma Rehberinde masa sandalye arasında bırakılması öngörülen mesafeye uymak kaydıyla) açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde %50 kapasite ile 07.00 - 19.00 saatleri arasında çalışması ve saat 19:00 - 21.00 saatleri arasında sadece paket servisi veya gel-al şeklinde çalışması, 21.00 - 24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde çalışmasına, Covid¬19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki mesafe kuralları ile belirlenen kapasite kullanım oranlarına göre her bir yeme-içme yeri için Ek¬2’de örneği verilen oturma düzeni planının hazırlanması ve içeride aynı anda bulunacak müşteri sayısının müşterilerin içeriden ve dışarıdan rahatlıkla görebileceği şekilde ilan edilmesine karar verilmiştir.